Schimmelnagels

Home
Waarom pedicure?
Provoet en KRP
Hygiene
Diabetische Voet
Reumatische voet
Schimmelnagels
Specialisaties
Behandelingen
Producten
Tarieven
Handige links
Contact
New Link Bar 

In Nederland heeft ongeveer 25 procent van de mensen een schimmelinfectie aan de teennagels. Ouderen, mensen met diabetes en mensen met verminderde weerstand hebben een vergrote kans op zo'n infectie, maar eigenlijk kan het bij iedereen voor komen.
Ook kan een nagel in bepaalde schoenen steeds onder druk komen te staan en ook dat bevordert de kans op een schimmelinfectie van de nagel.
Het begrip kalknagel is een beschrijvend woord voor een dikke geelgekleurde, harde, soms afbrokkelende nagelplaat. Menigeen schaamt zich hiervoor. Gelukkig zijn schimmelnagels vaak prima te behandelen.
                           
Schimmels bevinden zich overal in onze omgeving, maar zijn alleen
waarneembaar onder een microscoop. De schimmelsporen zijn zeer besmettelijk en actief in vochtige, warme ruimten. Loop daarom in zwembaden, kleedkamers en sauna's nooit op blote voeten.

Voeten kunnen ook besmet raken door een schimmel die een dunne, rode en schilferige huid veroorzaakt. Vaak ontstaan pijnlijke kloofjes en blaasjes, voornamelijk tussen de tenen. Ten onrechte wordt dit ook wel
'zwemmerseczeem' genoemd.

Schimmelinfecties genezen niet vanzelf en behandeling is noodzakelijk om uitbreiding te voorkomen. Uw huisarts kan geneesmiddelen in tabletvorm voorschrijven die hardnekkige infecties door schimmels bestrijden. Deze anti-mycotica kunnen bijwerkingen hebben als maag-darm bezwaren en leverfunctiestoornissen. Daarom geef ik de voorkeur aan een mildere en cosmetische oplossing voor de bestrijding van lokale schimmelinfecties.

Voor een lokale behandeling van de aangetaste nagels kan ik u een crème, gel of vloeistof adviseren. Ik zal de verdikte nagel dun fraisen zodat pijn en extra druk worden voorkomen en de door schimmel aangedane nageldelen worden zover mogelijk verwijderd, wat genezing bevordert.

Omdat schimmelsporen zich ook nestelen in uw schoenen en u op die manier blijven besmetten is het zinvol om ook alle (sport)schoenen binnenin te behandelen met een schimmelwerend middel.
Het kost tijd voordat de aangetaste delen van de nagel helemaal zijn
uitgegroeid. Het doel van een behandeling is om de schimmelgroei (vanaf het uiteinde van de nagel) te laten stoppen en er zo een gezonde nagel voor terug te krijgen.
Hier is een grote mate van trouw in de behandeling voor nodig. Voor de aanschaf van verschillende producten kunt u bij mij terecht.

U kunt zelf de kans op besmetting zo klein mogelijk houden door:

  • uw voeten dagelijks te wassen, liefst zonder zeep;

  • uw voeten goed af te drogen, ook tussen de tenen;

  • sokken te dragen van absorberend materiaal;

  •  bijvoorkeur leren schoenen te dragen die ruim genoeg zijn;

  •  schoenparen regelmatig af te wisselen;

  •  altijd badslippers te dragen in openbare ruimten zoals zwembaden en sporthaldouches.

 

                          

Copyright © 2009 PMV